Snarveier:
 Bli medlem

Ran´s førstelag tok andreplassen totalt. Bak fra venstre: Vilde, Steffen, Malin, Emilie og Alexander

Lag Cup for Optimist i Brevik Seilforening

Ran seilforening deltok med hele tre lag, - 14 seilere - i lag cup for Optimist i Brevik forrige helg. Dette bekrefter at Ran er blandt landets mest aktive seilforeninger på jollesiden.

Årets Lag Cup for optimist ble arrangert i Brevik Seilforening 15. og 16. september og Ran seilforening stilte med 14 seilere og 3 lag og var med det største deltagerklubb i Lag Cup til tross for at vi har lengst reisevei. Dette bekrefter igjen at Ran seilforening er en av Norges mest aktive jolleforeninger.

Lag cupen begynte lørdag med en full Round Robin (alle mot alle) og Ran 1 (Alexander, Steffen, Emilie, Malin og Vilde) var uslåelig for alle andre enn Ran 2 (Inger, Victor, Karoline, Vegard og Tobias). Med seier i 12 av 13 matcher var Ran 1 klar favoritt før finalerundene søndag. Ran 2 fulgte opp de gode resultatene og vant 9 av 13 matcher i innledende runder. Det var mange førstelag som med dette måtte se seg slått av Ran 2. Dessverre var det 4 lag med kun 4 tap og ved innbyrdes oppgjør røk plassen i gullfinalen for Ran 2. Det må likevel sies at innsatsen til Ran 2 var over all forventning og vi ser frem mot revansje neste år! Ran 2 endte tilslutt på en syvende plass av 13 lag.

Ran 3 (Celia, Markus, Peder og Andrine) fikk en lærerik helg med mye seiling. De stod på og fikk 12 gode matcher der de i flere tilfeller ga motstanderne god konkurranse. De fikk en verdig 13 plass og flere andre klubber lover å stille opp med flere lag neste år, så da skal nok Ran 3 få vise alt de har lært denne gang.

I finalen skulle de 5 beste lagene få møte alle lag 2 ganger, men etter at alle lag hadde møtt hverandre en gang valgte arrangør å slutte av. Horten og Ran stod da begge med 1 tap hver og Ran 1 tapte gullet på innbyrdes oppgjør. Skuffelsen var stor for Ran 1 som i løpet av helgen vant flest matcher av alle lag med seier i 15 av 17 matcher. Men cup er cup og sølv er sølv. Vi kommer sterk igjen neste år!

Sølv i lagmesterskap og 6 blant de 35 beste på rankingen er beste resultater i optimist noen sinne i Rans historie. Vi gratulerer!